Skoap'nskot
Hoge Hexel

* Fiets- en Wandeltochten *

 

 

WANDELROUTES

 

"Ommetje Hoge Hexel"

Vanuit de schaapskooi kunt u heerlijke wandelingen maken op en rondom de Es van Hoge Hexel.
Op 10 april 2010 is de bewegwijzerde route "Ommetje Hoge Hexel" officieel in gebruik te nemen.
Deze route is een initiatief van het Cultureel Erfgoed Hoge Hexel en werd ondersteund door de Gemeente Wierden, Het Landschap Overijssel, OVKK en Rabobank.

De route met beschrijvingen van de bezienswaardigheden is verkrijgbaar in de schaapskooi en bij de Tourist-Info in Wierden. U kunt deze ook downloaden op http://www.landschapoverijssel.nl/ommetje-hoge-hexel

ROUTE:
Vanaf de schaapskooi loopt u ongeveer 200 m in westelijke richting over de Piksenweg tot aan het houten hek aan de linkerzijde.
Hier begint het "Ommetje Hoge Hexel". Ga door het klaphekje en volg de route door het maisland tot aan de Janninksweg.
Hier gaat u links en na ca. 30 m ziet u aan uw rechterhand het begin van de "Vitens" route. Deze volgt u tot de verharde weg (Oude Zwolseweg). Hier gaat u rechts en daarna het eerste pad links.
Deze eindigt weer op de verharde Zwolseweg en gaat u links af Op deze weg loopt u door tot de kruising met de Piksenweg. Hier steekt u over en loopt de Veltkampsweg door tot het einde. Op het zandpad gaat u links en bij de driesprong rechts de monumentenweg in. Na ca.150 m bevind zich aan de rechterhand het monument van Kapitein Lancker. 
U blijft het zandpad volgen tot de T-splitsing waar u rechtsaf gaat (Veltkampszijweg). Daarna gaat u wederom de eerste verharde weg rechts. Deze blijft u tot het einde volgen en gaat dan linksaf de Oude Schoolweg in. Van hieruit loopt u het dorp in en komt u weer uit bij de schaapskooi. Wij hopen dat u tijdens deze wandeling heeft genoten van de mooie omgeving van Hoge Hexel.
 

 

 

 

 

 
OVERIGE WANDELROUTES
http://www.truuswijnen.nl/wandelingen/wandeling%20hoge%20hexel.html
http://www.hoge-hexel.nl/wandelroutes/een-wandeling-door-het-wierdense-veld.html
 
 
 

FIETSROUTES

 

Vanuit de schaapskooi kunnen inmiddels 2 bewegwijzerde fietsroutes worden gevolgd.

 

"Rondje Daarle"

Het "rondje Daarle" heeft een lengte van ca 30 km.
De tocht is goed bewegwijzerd zodat u volop kunt genieten van het mooie essenlandschap om u heen.
U fietst vanaf Hoge Hexel door het "Marlese veld" en buuirtschap "de Piksen" richting Daarle.
Bij Daarle gaat de route in westelijke richting naar Marle en vervolgens langs het Overijssels kanaal naar de noordelijk "Es" van Daarle.
Van hieruit gaat u over de "Haar" weer terug richting Hoge Hexel
.

 

"Fietsroute Regio Twente"

Door de Regio Twente zijn verschillende bewegwijzerde routes uitgezet. Eén van deze routes voert u vanaf de schaapskooi in Hoge Hexel door het mooie Essenlandschap van het westelijk deel van Twente. De lengte van deze route is niet bepaald, maar met een kaart op zak kunt u deze natuurlijk zelf bepalen. U volgt de genummerde borden zoals op de foto is afgebeeld. De schaapskooi aan de Piksenweg in Hoge Hexel ligt tussen de knooppunten 38 en 41.


Door dit bewegwijzerde fietsroutenetwerk is het mogelijk om op een eenvoudig wijze uw eigen fietsroute samen te stellen, afhankelijk van uw wensen. U bepaalt het startpunt, het aantal kilometers dat u wilt fietsen en de omgeving die u het meeste aanspreekt.
Dit project is door de Regio Twente, met steun van de provincie Overijssel en het Europaloket uitgevoerd. De fietsroutekaarten zijn verkrijgbaar bij alle VVV's. Informatie over dit "fietsenroutenetwerk" kunt u ook vinden op de website www.fietseninoverijssel.nl
Wij wensen u alvast genoeglijke tochten per fiets door ons mooie Twenteland.
 

 

 

 

GEOCACHE "OMMETJE HOGE HEXEL"
 
Het Ommetje Hoge Hexel kan nu ook met GPS worden gelopen. In april 2011 heeft "Waypoint" uit Rijssen de route in coördinaten vastgelegd als multicache.  Aan de hand van de coördinaten volgt u de route en beantwoord u onderweg de vragen en opdrachten. Met het juiste antwoord vind u de verborgen geocache. Een avontuur voor het hele gezin. De route kunt u vinden op: