Heerlijk genieten

Proef de sfeer van gastvrij Hoge Hexel op een toplocatie!

OMMETJE HOGE HEXEL

Vanuit de schaapskooi kunt u heerlijke wandelingen maken op en rondom de Es van Hoge Hexel. Op 10 april 2010 is de bewegwijzerde route "Ommetje Hoge Hexel" officieel in gebruik genomen.

Deze route is een initiatief van het Cultureel Erfgoed Hoge Hexel en werd ondersteund door de Gemeente Wierden, Het Landschap Overijssel, OVKK en Rabobank. De route met beschrijvingen van de bezienswaardigheden is verkrijgbaar in de schaapskooi en bij de Tourist-Info in Wierden.

Link naar route: https://www.visittwente.nl/routeplanner-wandelen/

ROUTEOMSCHRIJVING

Vanaf de schaapskooi loopt u ongeveer 200 m in westelijke richting over de Piksenweg tot aan het houten hek aan de linkerzijde. Hier begint het "Ommetje Hoge Hexel". Ga door het klaphekje en volg de route door het maisland tot aan de Janninksweg. Hier gaat u links en na ca. 30 m ziet u aan uw rechterhand het begin van de "Vitens" route. Deze volgt u tot de verharde weg (Oude Zwolseweg). Hier gaat u rechts en daarna het eerste pad links.

Deze eindigt weer op de verharde Zwolseweg en gaat u links af Op deze weg loopt u door tot de kruising met de Piksenweg. Hier steekt u over en loopt de Veltkampsweg door tot het einde. Op het zandpad gaat u links en bij de driesprong rechts de monumentenweg in. Na ca.150 m bevind zich aan de rechterhand het monument van Kapitein Lancker. U blijft het zandpad volgen tot de T-splitsing waar u rechtsaf gaat (Veltkampszijweg). Daarna gaat u wederom de eerste verharde weg rechts. Deze blijft u tot het einde volgen en gaat dan linksaf de Oude Schoolweg in. Van hieruit loopt u het dorp in en komt u weer uit bij de schaapskooi. Wij hopen dat u tijdens deze wandeling heeft genoten van de mooie omgeving van Hoge Hexel.

kaart basis copy

FIETSROUTES OMGEVING HOGE HEXEL EN HET TWENTSE LAND

Vanuit de schaapskooi kunt u heerlijke fietstochten maken rondom Hoge Hexel. 

Door het Routenetwerk van de Regio Twente zijn via de knooppunten prachtige routes te maken. Vanuit de schaapskooi in Hoge Hexel fietst u door het mooie Essenlandschap van het westelijk deel van Twente. De lengte van de route kunt u zelf bepalen. U volgt de genummerde knooppunten zoals u zelf gekozen hebt. De schaapskooi aan de Piksenweg in Hoge Hexel ligt tussen de knooppunten 38 en 41. Wij wensen u genoeglijke tochten per fiets door ons mooie Twenteland.

Link naar routekaart: https://www.visittwente.nl/routeplanner-fietsen/

 

"RONDJE DAARLE"

Het "rondje Daarle" heeft een lengte van ca 30 km.
De tocht is goed bewegwijzerd zodat u volop kunt genieten van het mooie essenlandschap om u heen.
U fietst vanaf Hoge Hexel door het "Marlese veld" en buuirtschap "de Piksen" richting Daarle.
Bij Daarle gaat de route in westelijke richting naar Marle en vervolgens langs het Overijssels kanaal naar de noordelijk "Es" van Daarle.
Van hieruit gaat u over de "Haar" weer terug richting Hoge Hexel.

fietstocht1 

fietstocht2 

 

GEOCACHE "OMMETJE HOGE HEXEL"

Het Ommetje Hoge Hexel kan nu ook met GPS worden gelopen. In april 2011 heeft "Waypoint" uit Rijssen de route in co√∂rdinaten vastgelegd als multicache. Aan de hand van de co√∂rdinaten volgt u de route en beantwoord u onderweg de vragen en opdrachten. Met het juiste antwoord vind u de verborgen geocache. Een avontuur voor het hele gezin. De route kunt u vinden op: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=aaab1dfd-e684-4aa7-9733-8b69b8651b80

 

 

Skoap'nskot

Stichting Cultureel Erfgoed Hoge Hexel

Piksenweg 6b - Hoge Hexel 
Riet Eshuis, Jan Tempert, Wim Arends
en Jan Geerdink.

info@schaapskooihogehexel.nl